Young Engineers

Üdvözlöm a Young Engineers Világában!

Érdeklődni a következő elérhetőségeken lehet:

70/6113706 vagy szaszlaura73@gmail.com

Információk a program részleteiről.

Pest megye déli részén várható indulása április-május.

A világ 44 országában hatalmas sikerrel alkalmazott e2 Young Engineers élményalapú oktatási rendszer immár Magyarországon is elérhető!
A Young Engineers az egyik legelismertebb LEGO® alapú oktatási program a világon, ami segít megismerkedni a természettudományok, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika (STEM – Science, Technology, Engineering, Math) rejtelmeivel úgy, hogy az elméleti és gyakorlati tudást a gyermeke játék közben sajátítja el, miközben egyaránt tanul és nagyszerűen szórakozik.

Rólunk:

A Young Engineers programjai lehető teszik a gyerekeknek, hogy kielégítsék a tudományok iránti kíváncsiságukat, új és érdekes ismeretekre tegyenek szert a tantermi órákon kívül. Hiszünk benne, hogy a gyerekek olyan tevékenységeken keresztül tanulnak meg új dolgokat a legjobban, amik felkeltik az érdeklődésüket, kíváncsivá teszik és lekötik őket, valamint felszabadítja a bennük rejlő kreativitást.

Minden foglalkozásunk elméleti tudást és az azonnali, gyakorlati megvalósítás lehetőségét kínálja a természettudományok, a technológia, a mérnöki ismeretek és a matematika (STEM – Science, Technology, Engineering, Math) terén LEGO® és K’NEX® építőelemek segítségével.

Egyedülálló módszerünk kifejezetten olyan történeteket, kísérleteket és bemutatókat tartalmaz, ami a gyerekek érzékeire egyszerre hat és felejthetetlen élményt nyújt. Ily módon a tanulás élménnyé válik és emlékezetes marad.

Az e2 Young Engineers által használt módszertan

Mi is az az e2? Oktatás és szórakozás egyszerre!  (Education+ Entertainment = Edutainment)

Mi, a Young Engineers csapata hiszünk abban, hogy ha bevonjuk a gyerekeket az oktatási folyamatba, az nagymértékben segíti a tanulás folyamatát. Tudjuk, és értjük, hogy minden gyereknek eltérő technikája van a tanulásra és a tanult ismeretek elraktározására. Játszani ugyanakkor mindenki ugyanúgy szeret, így rájöttünk, hogy ha a tanulást szórakozássá tesszük, azzal a hatékonyságot is nagymértékben növelni tudjuk.

Ennek mentén dolgoztuk ki azt a speciális programot, ami ötvözi az oktatást és a szórakozást, így jött létre az egyedi „Edutainment” módszer, amihez felhasználtuk és ötvöztük a Spirális Tanulás és a PBL módszertanokat is.

Spirális Tanulás

Oktatóink először az adott lecke elméleti alapjait adják át, amihez egyszerű, „könnyen emészthető” történeteket és bemutatókat használnak.

A spirális tanulás következő lépése, hogy a gyerekek a megszerzett, friss ismereteket új kontextusokban, mélyebben és részletesebben is elsajátítják lépésről-lépésre.

A spirális tanulási technikánk minden Young Engineers programban és leckében megtalálható. Az alapvető finommotoros, építési készségeket, műszaki ismereteket, egyre kifinomultabb modelleket, szoftvertervezést és programozást is beleértve folyamatosan fejlesztjük a gyerekek készségeit és képességeit. A spirális tanulás az oktatási módszerünk és értékrendünk alapköve.

PBL

Programjaink tananyagai mindig a korábban elsajátított anyagra épülnek. Ehhez használjuk a három PBL-módszert, a Termékalapú tanulást (Product Based Learning), a Problémaalapú tanulást (Problem Based Learning) és Projektalapú tanulást (Project Based Learning)

Termékalapú tanulás: A gyerekek olyan modellt építenek, amely bemutatja az adott leckében tanult tudományos alapelveket.

Problémaalapú tanulás: Miután a gyerekek megépítették a modellt, az oktató megkéri őket, hogy fejlesszék azt tovább annak érdekében, hogy egy adott, az elméleti anyagban felmerült problémát megoldjanak.

Projektalapú tanulás: Az adott projekt (a modell megépítése és fejlesztése) megtervezése és kivitelezése során a gyerekek fejlesztik a csapatmunkára való és a prezentálási készségüket; ezen felül fejlődik a képességük egy adott feladat elvégzésének a megszervezésére és a rendelkezésre álló idő beosztására.

Bricks Challenge Program​ 6-10 éveseknek

Legnépszerűbb programunk az általános iskola alsó tagozatán tanuló gyerekeket ismerteti meg a matematikai, a tudományos és a mérnökialapelvekkel. Az iskolában elsajátított számolási készséget kombinálva az intuitív, többlépcsős tanulási folyamattal a gyerekek könnyebben megértik a fizika alapjait is.

Kiknek ajánljuk: 1-3. évfolyamon tanulóknak

A foglalkozás átlagos hossza: 75 perc heti egy alkalommal

Young Engineers Bricks Challenge program

A program fő célkitűzése, hogy elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtson a matematikában, a természettudományokban és a mérnöki feladatokban motorizált, és egyéb módon mozgatott LEGO® modellek segítségével.

A Young Engineers Bricks Challenge az ismereteket könnyen érthető történeteken, illetve bemutatókon keresztül adja át. Az egyes leckék csúcspontja egy olyan speciális LEGO® modell megépítése, amely élőben demonstrálja az adott napi elméleti ismereteket. Ehhez minden résztvevőnek biztosítjuk a speciálisan erre a célra tervezett és gyártott Young Engineers LEGO® készletet.

A program ismeretanyaga többek között a következőket tartalmazza:

 • alapvető és magasabb szintű matematika: a matematika alapjaitól, mint az összeadás és kivonás, egészen a hatványozásig
 • a tudományos és filozófiatörténet híres alakjai: pl. Archimedes, Sir Isaac Newton, Einstein stb.
 • alapvető fizikai ismeretek: centrifugális és centripetális erők, tehetetlenség, helyzeti energia, mozgási energia, hatás-ellenhatás, felhajtóerő, nyomaték, forgáspont, terheléselosztás, szögsebesség stb.

A Bricks Challenge értékei

 • fejleszti a motoros készségeket
 • bátorítja a kreatív gondolkodást
 • fejleszti a mérnöki folyamatok elemzésének képességét
 • erősíti a szociális kompetenciákat, a kommunikációt és a csapatmunkát
 • szélesíti a horizontot és az általános tudást a fizikában és egyéb természettudományokban

Mit építünk?

 • vidámparki attrakciók
 • repülők
 • haszongépjárművek
 • daruk
 • liftek
 • stb

Galileo Technic 9-12 éveseknek

A Young Engineers Galileo Technic programjában részt vevő diákok megtanulják, hogyan kell problémamegoldani gépészmérnöki szempontból, új matematikai és fizikai készségeik felhasználásával. A törekvő mérnökök csoportosan dolgoznak, hogy összetettebb modellek elkészítésével javítsák építési készségeiket. A Galileo Technic magas szintű tematikus tanulmányokat kínál, a csodálatos modellek felépítésével, a gépészeti elvek megvalósításával. Minden foglalkozáson a tanulók egy új gépet építenek, amelynél elemezik a működésének minden aspektusát, például a sebességfokozatot. A Galileo Technic program végzősei új ismeretekkel rendelkeznek a természettudományról, a technológiáról, a gépiparról és a matematikáról (STEM).

A Galileo Technic tananyag, egy mechanikus rendszer valódi, mérnöki szempontú, a matematika, a fizika és a mérnöki tudomány bevezető szintjének folytatása, amelyet a Bricks Challenge program biztosított.

A gyerekek tovább tanulják az újabb mérnöki feltételeket és elveket a Galileo Technic programon keresztül. Továbbá az említett program olyan mérnöki mechanizmusokra összpontosít, mint a többcsatornás átviteli rendszerek, a mechanikus koordináció, a test mozgása egy forgástengelyen, a súlypont és a támaszpont, a különböző racsnis megvalósítások, az energia kimerülése, az újrahasznosítás, a korlátozott sebességváltó-szalag megvalósítások, és még sok más.

 • Az önálló és kreatív gondolkodás ösztönzése
 • A mérnöki folyamatelemzés képességének fejlesztése
 • Mérnöki megvalósítási készségek elsajátítása
 • A problémamegoldó készségek bővítése
 • Általános ismeretek elsajátítása a fizika törvényeiről és a különféle természeti jelenségekről
 • Az önhatékonyság és az időgazdálkodás fejlesztése
 • A kommunikációs és interperszonális készségek fejlesztése
 • A csapatépítő képességek fejlesztése

Foglalkozásokat tanítás után tartom

 • heti egy alkalommal
 • 75-90 percben
 • kis csoportokban.

A foglalkozások ára havonta (4 alkalom) 12.000 forint, melynek számlázása jelenléti ív alapján, utólag történik, így az iskolai tanrend szerinti nem egész hónapokban, vagy betegség miatt a kimaradt/elmaradt alkalmat nem számoljuk fel. A szakkör díjából testvéreknek fejenként 25% kedvezményt biztosítunk.